Linia NATURA

W odpowiedzi na potrzeby klientów związane z poszukiwaniem tradycyjnych i zdrowych produktów przedstawiamy zupełnie nową, innowacyjną linię produktów Natura.

Produkty z linii Natura są:

- bez glutenu

- bez laktozy

- bez dodatku barwników

- bez dodatku fosforanów

- bez dodatku glutaminianów

- bez „E” dodatków

Do produkcji wędlin bezglutenowych stosujemy:

             suszone warzywa (zawierające seler, marchew) będące źródłem związków azotowych

             suszone owoce, w tym owoc aceroli

             sprawdzone receptury, które są gwarancją smaku oraz jakości

             dodatki nie zawierające laktozy ani glutaminianów, dzięki czemu mogą po nie sięgnąć osoby

              uczulone na te składniki

 

Asortyment produktów z linii NATURA:

 

„Kiełbasa długa”

Kiełbasa wieprzowa średnio rozdrobniona wędzona, parzona.

Składniki: mięso wieprzowe 98%, sól, glukoza, cukier, przyprawy, ekstrakty przypraw, białko wieprzowe, suszone owoce aceroli, suszone warzywa (zawierają SELER, marchew), kultury bakterii, jadalna osłonka wieprzowa.                        

Wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość energetyczna 1139 kJ / 275 kcal, tłuszcz 23 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 7,9 g), węglowodany 0,7 g (w tym cukry 0,7 g), białko 16 g, sól 2,2 g.   


„Kiełbasa krótka”

                                                    

Kiełbasa wieprzowa średnio rozdrobniona wędzona, parzona.  

Składniki: mięso wieprzowe 98%, sól, glukoza, cukier, maltodekstryna, aromaty, przyprawy, ekstrakty przypraw, białko wieprzowe, suszone owoce aceroli, suszone warzywa (zawierają SELER, marchew), kultury bakterii, jadalna osłonka wieprzowa.     

Wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość energetyczna 1119 kJ/270 kcal, tłuszcz 22 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 7,6 g), węglowodany 0,7 g (w tym cukry 0,7 g), białko 17 g, sól 2,4 g.

 

„Kiełbasa krakowska”

 

Kiełbasa wieprzowa grubo rozdrobniona wędzona, parzona, podsuszana, w osłonce niejadalnej.

100 g wyrobu otrzymano ze 106 g mięsa wieprzowego.

Składniki: mięso wieprzowe, sól, białko wieprzowe, błonnik bambusowy, glukoza, cukier, maltodekstryna, suszone owoce aceroli, suszone warzywa (zawierają SELER, marchew), przyprawy, ekstrakt drożdży, ekstrakty przypraw, hydrolizowane białko roślinne, aromaty, kultury bakterii.    

Wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość energetyczna 624 kJ / 149 kcal, tłuszcz 7 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,4 g), węglowodany 1,4 g (w tym cukry 1,4 g), białko 20 g, sól 2,3 g.

 

„Szynka z tłuszczem”

Szynka wieprzowa wędzona, parzona.

100 g wyrobu otrzymano ze 107 g mięsa wieprzowego.

Składniki: mięśnie szynki wieprzowej, sól, glukoza, cukier, maltodekstryna, białko wieprzowe, błonnik bambusowy, suszone owoce aceroli, suszone warzywa (zawierają SELER, marchew), przyprawy, ekstrakty przypraw, aromaty, kultury bakterii.

Wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość energetyczna 648 kJ / 155 kcal, tłuszcz 7 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,4 g), węglowodany 0,7 g (w tym cukry 0,7 g), białko 22 g, sól 1,8 g.

 

„Szynka”

   

Szynka wieprzowa wędzona, parzona.

100 g wyrobu otrzymano ze 107 g mięsa wieprzowego.                       

Składniki: mięśnie szynki wieprzowej, sól, glukoza, cukier, maltodekstryna, białko wieprzowe, błonnik bambusowy,  suszone owoce aceroli, suszone warzywa (SELER, marchew), przyprawy, ekstrakty przypraw, aromaty, kultury bakterii.                                                                                                                                        

Wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość energetyczna 515 kJ/122 kcal, tłuszcz 2 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7 g), węglowodany 0,7 g (w tym cukry 0,7 g), białko 25 g, sól 1,9 g.

 

„Schab”

 

Polędwica wieprzowa wędzona, parzona.

100 g wyrobu otrzymano ze 107 g mięsa wieprzowego.    

Składniki: polędwica wieprzowa, sól, glukoza, cukier, maltodekstryna, białko wieprzowe, błonnik bambusowy, suszone owoce aceroli, suszone warzywa (zawierają SELER, marchew), przyprawy, ekstrakty przypraw, aromaty, kultury bakterii.    

Wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość energetyczna 606 kJ/144 kcal, tłuszcz 4 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,4 g), węglowodany 0,7 g (w tym cukry 0,7 g), białko 26 g, sól 1,8 g.

 

„Parówki”

                                                    
   

Kiełbasa wieprzowa homogenizowana wędzona, parzona, produkt w osłonce niejadalnej.   

Składniki: mięso wieprzowe 83%, woda, sól, skrobia ziemniaczana, glukoza, cukier, białko wieprzowe, suszone owoce aceroli, suszone warzywa (zawierają seler, marchew), przyprawy, ekstrakty przypraw, kultury bakterii.         

Wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość energetyczna 1207 kJ/292 kcal, tłuszcz 26 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 8,9 g), węglowodany 2,3 g (w tym cukry 1,2 g), białko 12 g, sól 2,0 g.

 

Aktualnie produkty z linii bez E są dostępne w :

  • sieci hipermarketów Auchan
  • sieci MAKRO
  • sieci SELGROS

Jesteśmy w trakcie lokowania tych produktów w innych sieciach. O nowych miejscach będziemy informować na bieżąco.