23 stycznia 2018

Jakość

Wysoka jakość produktów jest gwarancją zdobycia zaufania i zadowolenia klienta, dlatego też  dbamy o jak najwyższy poziom we wszystkich fazach procesu produkcji. Naszą naczelną zasadą jest zapewnienie bezpieczeństwa zdrowotnego produkowanej żywności w oparciu o normy prawne i wymagania oraz oczekiwania konsumentów.

Bezpieczeństwo i wysoką jakość wyrobów gwarantują:

• zaangażowanie pracowników w przestrzeganie ustalonych norm i procedur w ramach wdrożonego systemu zarządzania jakością,
• wykorzystanie nowoczesnych i efektywnych technologii produkcji, opartych na ścisłej kontroli jakości, począwszy od dostarczanych surowców, poprzez technologię produkcji aż do wyrobu gotowego,
• zapewnienie wysokiej higieny w całym procesie produkcyjnym,
• prowadzony w zakładzie system kontroli  HACCP.

Dzięki nowoczesnej i efektywnej technologii produkcji połączonej z kontrolą jakości i wysoką higieną nasze produkty cieszą się powodzeniem na rynkach zagranicznych, na które trafia ponad 60% naszej produkcji.

  • W produkcji wykorzystywane są surowce dostarczane przez zaakceptowanych dostawców. Surowce, procesy i wyroby gotowe podlegają nadzorowi ze strony Państwowej Inspekcji Weterynaryjnej.
  • Weryfikacji jakości procesów i wyrobów gotowych dokonujemy zarówno w naszym zakładowym laboratorium, jak i w akredytowanych laboratoriach zewnętrznych.
  • Każdego roku w firmie przeprowadzanych jest od kilku do nawet kilkunastu auditów, podczas których niezależni auditorzy kontrolują infrastrukurę i system zarządzania.

 

Certyfikaty

Od roku 2009 posiadamy certyfikat BRC [British Retail Consortium], a od roku 2013 także certyfikat IFS [International Featured Standard].

Potwierdzają one spełnienie szczegółowych i restrykcyjnych norm zapewniających wysoką jakość i bezpieczeństwo produkowanej żywności.

Przekreślony Kłos

Od 2003 część naszych produktów sygnowanych jest Licencjonowanym znakiem Przekreślonego Kłosa, który funkcjonuje nie tylko jako symbol polski

ale również międzynarodowy.

Gwarantuje, że produkty oznaczone tym znakiem badane są pod kątem zawartości glutenu, a zakład produkcyjny jest regularnie audytowany.

Obecność symbolu na opakowaniu zapewnia, że produkt może być bezpiecznie spożywany przez osoby chore na celiakię.

Beter Leven

W sierpniu 2017r. uzyskaliśmy certyfikat Beter Leven, potwierdza on stosowanie w hodowli i dalszych procesach przetwórczych wyższych niż

prawnie wymaganych warunków dobrostanu zwierząt.

Certyfikację według wymagań Beter Leven posiada zaledwie kilka zakładów w Polsce, co czyni nas jeszcze bardziej usatysfakcjonowanych z jego posiadania. Dodatkowo certyfikat umożliwił nam poszerzenie kanałów dystrybucji o rynek holenderski.

 

Pozostałe certyfikaty 

Zakłady Mięsne Nove uzyskały uprawnienia eksportowe na rynki krajów UE oraz posiada certyfikaty BRC i IFS oraz zatwierdzone audyty wielkich międzynarodowych sieci.